ARKIV FOCUS NYHETSBREV 2017

ARKIV FOCUS NYHETSBREV 2017

 

I grell kontrast til “Reisen til julestjernen”, kom  Dagsnytt atten’s innslag 19.desember: 

“Frykter lang ventetid for dem med tannlegeskrekk”.

Du finner innslaget her.

46997711 - sneaky santa claus showing silence sign and tip toeing carrying gifts sack

Bakgrunnen er at HOD har bestemt at pasienter med tannlegeskrekk / Odontofobi ikke lenger skal få refundert deler av utgifter til behandling hos private tannleger: Vurdering og behandling skal foretas i den offentlige tannhelsetjenesten. Helseminister Bent Høie begrunnet dette for offentligheten med at private tannleger har tøyet vilkårene for refusjon av behandlings-utgiftene; altså at privattannlegene snyter!

dagsnytt atten 150X150 

Det ble “vill” aktivitet på nettet:

På det lukkede forum “Oss tannleger imellom” ble og blir de fleste reaksjoner synliggjort. Etter å ha fulgt med i “debatten” tenker jeg at vi må passe oss for å forsvare oss for mye i de offentlige sosiale media (der man dessuten uanfektet går til personangrep på både ministre og andre offentlig ansatte): Tannleger som gruppe er verken offer eller troverdige når vi skal forsvare oss i slike fora, noe jeg antar at Helseministeren både har forstått og nøye planlagt: Tror noen at Helseministeren hadde fortalt verden at leger er noen kjeltringer, uten først å ha gått i dialog med Legeforeningen? Har vår forening visst om uregelmessigheter i større omfang uten å ha tatt tak i det?

For å komme videre  vi reflektere over hvorfor Tannlegeforeningen ikke ble konsultert av HOD, og hvorfor foreningen ikke engang var representert i Dagsnytt 18. Representerer vi mer snubletråder og løse ender enn samlende pakkebånd og sløyfer?

Mens vi svelger, mener jeg at vi bør sitte stille i båten, tenke og reflektere, og deretter velge strategi, verktøy og talerør for å komme oss videre. Og vite at denne situasjonen vil komme igjen. Og igjen.
Les også

Ny rutine for pasienter med tannlegeskrekk - 16.des 2017: Aftenposten omtaler at pasienter med tannlegeskrekk må behandles i den offentlige tannhelsetjenesten. Aftenposten omtaler saken med at pasienter med tannlegeskrekk må behandles i den offentlige tannhelsetjenesten. Voksne pasienter med ekstrem tannlegeskrekk må stå i kø i månedsvis for å komme opp i en offentlig tannlegestol.

Det jeg egentlig hadde tenkt å lage et pent julebrev om, er forsikringer av din person, samt noe om sikring av dine sparepenger. Bakgrunnen er at jeg har oppdaget at våre nye kollektivforsikringer er så mye bedre enn de gamle, og at “vi som trenger det” kan spare flere tusen kroner på nødvendige forsikringer.

Ta også en titt på bloggen Økonomiråd og ansvar.

Jeg har samlet litt forsikring her:

 

Forsikrings- og bankavtaler med Akademikerne - 20.DES 2017 SISTE OPPDATERING: Det gikk ikke helt smertefritt i starten med overgang fra DnB til Storebrand med medlemsfordel i Akademikerne. Føler du at det forekommer dobbeltforsikring/betaling eller annet, følg med her...

Endelig, nå ønsker jeg alle dere der ute en riktig god jul


Kjære kolleger. 1.desember 2017

“FOCUS” Høst 2017 er nå i postgang, og i skrivende stund har flere av dere mottatt den. Jeg håper den faller i smak. Denne gangen har vi roet ned de mest ubehagelige sakene, også fordi debatten på det lukkede forum “Oss tannleger imellom” (FaceBook) har hatt mange innlegg om slike tema den siste tiden, og det kan være masete å følge på i samme tidsperiode. Du finner mye om “Focus”-utgivelsene på denne linken.

Det er andre ting å ta tak i:
“Focus” har kjempet i et par år for å få alle fakta på bordet angående kvaliteten på tannfyllingsmaterialer. Det er ikke “Focus” sin skyld at Private labels har kommet dårlig ut i 20171028 testens 3 kompositter 200x240forskningsbaserte undersøkelser fra UiO. “Focus” har reagert på forsvarligheten av at offentlige anbud som gjelder materialer brukt på barn og unge skal prioritere pris, uten at man vet noe om kvalitet: Fortsatt er det slik at HDIR og HOD nekter å oppgi hvor komposittene stammer fra/ er produsert: Ett år etter bekymringsmelding til HOD fikk vi svar fra et byråkratimenneske som uten å kjenne saken og uten å svare på spørsmålene, sendte et beroligende brev til “Focus” om at “intet var galt”. Men nå synes jeg det “løsner”, og vi kan se et mønster vi kan ta tak i: HOD har av budsjettmessige hensyn interesse av at innkjøp skal være billigst mulig. HOD/HDIR ønsker å kjøpe inn billige tannfyllingsmaterialer, og det er OBL “Private Labels”-produkter. Kanskje derfor trenerte HDIR undersøkelsen fra UiO i lang tid. Og kanskje derfor bestilte HDIR en ny rapport fra NIOM? Nå er det slik at NIOM eies halvparten av HOD, og det kan være at bestillers instrukser og interesser ikke er forenlig med eierskap? Samtidig er det slik at hele 2 personer i Tidenes redaksjonsutvalg er ansatt i NIOM. Da kan det lett bli vanskelig at Tidende nekter å ta inn rapport fra UiO, mens de snur seg og tar inn tilsvarende rapport – med “snillere” resultat – fra NIOM.

FORSIKRING
Vi har fått gode tilbud med Akademikeravtalen, men det betyr ikke at vi ikke skal passe på. Min vurdering er at Storebrand er ryddig og profesjonell, men at jeg på tannlegenes akademikerne medlemsfordeler 150x100vegne er engstelig når Tannlegeforeningen markedsfører (=anbefaler) spesielle banktjenester. Banktjenester har vært mye diskutert siste tiden, og selv(?) DnB har nå en gigant erstatningssak foran seg. Husk at de som gir oss råd har en eller annen agenda, og at de er nesten komplett ansvarsfrie (ansvarsløse) når rådene koster deg dyrt. Du og jeg som småsparere må passe oss; vi kan tape tusenvis av kroner på feilvurderinger og tillit. Jeg driver ikke reklame nå, men mener at dersom du skal investere i ting eller tang; eller i din egen fremtid, hør på hva Skattebetalerforeningen sier. Og les hva Tannhjulet skriver i bloggene “Økonomi og ansvar” og “Sparing i aksjesparekonto“. I “Nyhetsbildet” nedenfor skriver vi litt lett om disse erfaringer.

HACKING/innbrudd på datamaskinen
I morgen er det ett år siden alle filene på alle maskinene våre ble kryptert og ubrukelige. Andre firma og institusjoner, storen som små, opplevde det samme. Legeforeningen sto stille noen dager. Mange syntes det var flaut: Det skal du ikke synes, du skal lese deg opp og ta forholdsregler. I år er det e-post fra Skatteetaten som er i vinden. Les historien i Nyhetsbildet nedenfor, der du også finner artikkelen fra i fjor.

TILBUD -TILBUD
TILBUD_001Fra nyåret skal vi bruke tid på å tilrettelegge en oversikt over de tilbud våre leverandører har. Kanskje det blir lettere å se de “virkelige” gode tilbud? Og vi skal følge med… Du finner en “tilbuds-stjerne” litt ned på førstesiden på Tannhjulet.

Motekalenderbilde 150x78MØTEKALENDEREN
Ikke glem Møtekalenderen! Det er gratis å legge inn hvilket som helst møte, for tannleger og for våre leverandører. Vi tar gjerne inn lokale arrangementer, eksempelvis lokale tannlegeforeningers medlemsmøter: De kan være av interesse for naboforeninger og for andre møtearrangører. Vi vil unngå kollisjon!
Forresten, en liten reklame for Klækken-kurset i Buskerud Tannlegeforening. Der er påmeldingsfridt 10. desember!

.

Det ER mye mer, men se på de to “Nyhetsbildene” nedenfor, og hygg deg før jul


nordentalegenlogo 2017 slutt med X

             Kjære kollega  9.november 2017

Så er Landsmøtet og NorDental 2017 over, og vi er forhåpentlig tilbake klokere og mer nysgjerrige på materialer og metoder.

Dette Nyhetsbrevet er viet referat og reaksjoner på Landsmøtet; det faglige, sosiale, dentalmessen NorDental. Vi tenker å legge inn artikler og referater etter hvert, så dropp innom denne siden av og til. I mellomtiden kan du klikke på bildet/overskriften under, og se på mange bilder og en video “Messevandring”:

 
HVORDAN VAR NORDENTAL 2017 ? - Vi summerer opp inntrykk. Enten du var på Nordental eller ikke, så har vi en forrykende video: "Messevandring", her

Kaare 2014 portrett 75x60 LRjpg

Ha en fortsatt god høst

Med kollegial hilsen fra tannlege Kaare Mathiesen (Red)


Kjære kollega 1.november 2017

Dette er en “appendix” til nyhetsbrevet du fikk på e-post i begynnelsen av uka, og hensikten er å redaksjonelt ta fram et par tema som har med produkter å gjøre.

12598548 - the railway for a train on a white background

Vi skal forsøke å gjøre temaene interessante, og først ut er “skinner” av mange slag. Og det kan være mye å diskutere med tannteknikeren om. Du treffer mange på NorDental, eller nærmeste telefon. Trykk på bildet og du kommer til en “Collage”:-)

 

 

whatimplantisthat 495x91 bannerNeste tema er noe vi selv har opplevd og hørt om mange kolleger som har opplevd: Hvordan takler vi pasienter med ukjente implantat når det er behov for å løsne, fjerne eller feste distanser? Den faglige løsningen er minebelagt, og – med noen unntak – hold deg unna og henvis til nærmeste universitetsklinikk hvis det er komplisert, spesialklinikk hvis det er moderat. Og hvis det er svoger eller svigerinne. 

Den tekniske løsningen innebærer  “verktøy”: Verktøykassa fant vi hos Dentatec Dental. Klikk deg videre

Ha en fortsatt god uke

Med kollegial hilsen fra tannlege Kaare Mathiesen (Red)

Kjære kolleger:

Nå er det bare noen få dager igjen til Landsmøtet 2017 og NorDental 2017. nordentalegenlogo 2017

 

Jeg håper at du rekker å forberede deg til å møte den enkelte leverandør på NorDental. I tillegg treffer du underforeninger og fagpolitiske organisasjoner. Tannlegeforeningens messestand kan vel være et perfekt sted å stille spørsmål, da man forventer å finne våre fremste tillitsvalgte og ansatte der?

 

Focus har laget utstiller-oversikter i flere formater, med navn på og lett sortérbare på egen PC. Du finner alle oversikter på denne linken

 

Er det slik at tannleger og andre innkjøpere ikke er spesielt opptatt av dokumentasjon for materialer vi legger igjen i pasientens munn? Ved offentlige innkjøp, der eksempelvis tannfyllinger stort sett gjelder barn, kjøpes det fremdeles inn materialer Focus har advart mot. Nå har Institutt for klinisk odontologi, avd. for biomaterialer, UiO, publisert en studie der såkalte Private Labels får både dårlige testresultater og anmerkninger for dårlig dokumentasjon. Les artikler her og spør leverandøren hvorfor vi tilbys slike produkter.

 

Medlemsfordeler er jo veldig fint, men vi må kanskje merke oss at tilbyderne av selve produktene er like subjektive som sine konkurrenter? Riktige økonomiske råd om f.eks. Pensjon, aksjesparing og investering er uhyre viktige områder der man virkelig trenger kompetanse – også i anbefalingene fra NTF. Du ser på denne linken, og kan muligens forstå at jeg undrer på om forskjellen mellom kompetente råd og betalte råd er et etisk grenseland?

 

Mens du likevel er på Tannlegeforeningens stand, og tankene går på etikk: Er det greit at leverandører kan kjøpe seg foredragsplass midt i et fagprogram som teller X antall timer i etterutdanning? Klikk her!

Bruk linkene og se deg rundt! Nedenfor finner du de siste, relevante nyhetene. Kanskje du vil synes det er spennende å se innom “Tannhjulet” iblant?:-) Du finner alle nyheter fra forsiden.

Jeg ønsker at vi får et godt Landsmøte og NorDental.


Kjære Kollega: JUNI 2017
Som allerede nevnt, “Focus vår 2017” ble tidligere denne måneden mottatt av alle de vi har adresser til. Har du ikke fått, send oss adresse på e-post eller SMS.

2017FTV Virus paa PC 1s ill kuttet 200x180“Virusangrep på PC’en”

Denne Focus-artikkelen beskriver en selvopplevd hendelse. I etterkant har det vært flere henvendelser om hva som egentlig skjedde og hvordan vi kunne unngått at PC’en vår ble hacket, samt at flere har ringt og bekreftet at de har fått sin maskin hacket – og hva de gjorde. Den verste opplevelsen hadde et større tannlegekontor der serveren ble hacket. Basert på det vi skrev og etterpåkontakt med dyktige programmerere skal jeg modifisere det praktiske rådet (som likevel ikke er feil i ettertid): Men det som gjelder NÅ er altså at det billigste og beste alternativet først og fremst er å oppdatere til Windows 10 (alle sier at det  gjøres). Den innebygde antivirus i Windows 10, Windows Defender, ansees å være både god og tilstrekkelig. Og gratis for Win10, slik at du ikke trenger å betale for en Kaspersky-løsning. Hvis du i tillegg bruker Gmail og passer på hva du åpner, skal du være godt rustet til å unngå virus på maskinen din. Husk likevel at de beste ekspertene sier at “dette  skjer selv den beste”, slik at rådet om Dropbox + versjonsbackup fremdeles er veldig viktig og riktig. Bruk sommeren til å få dette iorden.

2017FTV kliniske bilder artikkel ill 200x140“Kliniske bilder, kvalitet og dokumentasjon”

I denne Focus-artikkelen viser vi hvordan kvalitet på selve fotoapparetet influerer på det vi ser. I ettertid har vi fått mange som kommenterer at de har så bra intraoralt kamera at de kan se både frakturlinjer og inngang til “skjulte” kanaler. Alle sier at lyskildens plassering på selve kamerahodet er vesentlig, og at ringlys er uovertruffet. Og så får vi kommentarer fra de som har mikroskop: Flere ser ikke problemet overhodet fordi mikroskopenheten inneholder et godt kamera! Nå kan du se forskjellen på denne linken

hona og egget 150x150Pasientsikkerhet: Er det likegyldig hvem som sponser klinisk forskning?

Dette nyhetsoppslaget forteller at produsentene har mye bedre resultat på sine tester enn nøytrale forskere og forskningsinstitusjoner. Dette er et viktig tema for tannleger med tanke på hva vi legger igjen inne i munnen på pasientene våre. Nå kommer uavhengig forskning  som viser høye utslipp av monomerer i tannfyllingsmaterialer. Det store paradoks er at ikke bare er tannfyllingsmaterialer klassifisert som “medisinsk utstyr”, men attpå til i en klasse som regnes som ufarlig: “Noen” har sagt at tannfyllingsmaterialer ikke kommer i kontakt med blodbanen! Den diskusjonen må vi ta opp nå som ansvaret for “Medisinsk utstyr” skal overføres til Legemiddelverket.

ZERO DAYS

Uhyggelig spennende film om internasjonal hacking.

På denne Tannhjul-siden finner du også de 2 siste webinar fra Niom.

Fremover vil det bli publisert en rekke spennende artikler. Kanskje du vil synes det er spennende å se innom “Tannhjulet” iblant?:-) Du finner alle nyheter fra forsiden.

 

Jeg ønsker alle sammen en riktig god sommer


Nyhetsbrev 23. april2017

IFhand 100x90

IF-forsikringsreklame til pasienter på innkallingstråd SMS
Vi har fått svar fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus: “Saksforholdet virker noe usikkert og vi finner ikke grunnlag for tilsynsmessig oppfølging av saken. Men, vi tar det med oss i videre tilsynsvirksomhet…”

Vi venter spent på svar på henvendelse gjort til Generalsekretæren i Tannlegeforeningen…

En kollega har skrevet utførlig til oss om bl.a. utbetalingsrutiner og tilbakebetalingsproblematikk vedrørende HELFO-refusjoner. Vi oppdaterer fortløpende på nyhetsbildet på forsiden av tannhjulet, og utarbeider en artikkel til HELFO / HDIR.  Så følg gjerne med.

2016-kaare-beste-bilde-75x87-lrJeg ønsker alle en riktig god start på våren.


Påskelitteraturen Påsken 2017 

Kjære kollega:

Som nevnt i e-posten har Regjeringen nå fremmet: Prop. 84 S (2016-2017), Ny inndeling av regionalt folkevalgt nivå. Vår påvirkning er begrenset, men for dere som ønsker å være orientert, er det lagt inn noen  artikler nedenfor.

“Anbudsinnbydelse fra Oslo kommune, Tanntekniske arbeider” er derimot mer interessant, og mulighetene for å påvirke er tilstede dersom de involverte parter, ansatte tannleger og tannteknikere, kan samarbeide. Dersom en assistenttannlege (les: “leietannlege”) instrueres til å bruke en bestemt leverandør, så bør klinikkeier vurdere om det kan gi leietannlegen en uventet gunstig juridisk posisjon. . Eventuelt finne en sammenheng i de to temaene. Jeg er forresten veldig interessert i å høre kollegers erfaringer med “tvangstannteknikk” i de forskjellige fylkene. Kontaktinformasjon helt nederst på siden.

Tiden går litt fort, så innimellom det å skrive, gå på kurs og møter, forsøker jeg å legge ut bilder og referat fra møter. Vær derfor innstilt på at nye artikler legges ut fortløpende på denne siden,på hovedsiden og på biblioteket. Og ikke minst endres møtekalenderen fortere enn dere tror. Jeg anbefaler dere å ta en tur til Scandefa i København 27. og 28. april: Alltid vellykket.

lenket hånd med ifJeg forsøker å nøste inn reaksjoner på det som hendte da en mengde pasienter fikk SMS med forsikringsreklame på en “tannlege”-streng: Utrolig nok går det sent, og i venstre marg her ligger en inngang til det vi hittil har gjort. Igjen ser det ut til at vi blir servert fine ord, uten at noe skjer av det vi vanlige tannleger forventer.

En kollega har gjort seg mange tanker om HELFO og ansvarsforhold ved tilbakebetaling. Vi skal følge opp både det og NPE: Les grundig om inntekter og utgifter som NPE har, hvordan gebyr/premie beregnes: Vanlige tannleger betaler 11.500 kroner i året, og noen spesialister 22.000: Av en samlet inntekt på 46 millioner slås det stort opp at det betales ut 15 mill!  Hvor er det blitt av de 31 millioner?

“Hva har NPE gjort med pengene våre” er årets Påskekrim.
Må vi be om hjelp fra detektivene i Tannlegeforeningen?

veireno og tenner 150x105Anbudsinnbydelse på tanntekniske arbeiderOslo kommune har lagt ut anbudsbeskrivelse på leveranse av tanntekniske arbeider. I anbudsdokumentene står det at pris vektlegges 100%: Hvordan kan det være mulig? (3.4.2017)
NPE focusver LOGO 150x137NPE og premieinnbetalingerNPE finansierer sin drift og utbetalinger ved at autorisert helsepersonell – og kun disse – betaler en årlig premie. Premien er obligatorisk når man tar del i behandling av pasienter. (31.3.2017)

 

Vi trenger kontinuerlig oppdatering på HELFO og trygderefusjon 

Kjære kollega:

HELFO er i gang med grundige kontroller; en aktivitet de holder ut 2017

Jeg tror det blir viktigere å holde seg på riktige siden av lovverket, og å “kunne” trygd. Allerede nå vet vi om flere som må betale tilbake store beløp. Etter mitt skjønn er det bare et spørsmål om tid når politianmeldelsene kommer. Det samme gjelder inndragelse av rett til å behandle for trygdens regning.
Så ser vi at noen tenker å skaffe seg advokathjelp før de sitter i klisteret: Det er en “Johaug”. Det er bedre å behandle både trygdespørsmål og pasienter riktig, det også i forkant.

gule heftet 2017

Det “GULE HEFTET” ligger nå på tannhjulet i søkbar form.

På versjonen på tannhjulet har jeg skilt avsnittene fra hverandre, slik atdet blir lettere å bruke takstene. På menyen kan du klikke deg direkte til taksten du ønsker. Ved å lære deg “søk på siden” (=Ctrl +F eller S) finner du det meste kjemperaskt. Ved å bruke søkefunksjonen “Hva leter du etter” utvider du søket til relaterte artikler. Du kan klippe-og-lime alt du trenger til brev eller journaler, du kan skrive ut ved å bruke skrivemaskin-iconet øverst på høyre side. Du kan kopiere hva du vil til egen datamskin og bruke det der.

Men fremfor alt kan du lese og lære.  Gi meg tilbakemelding på hva du synes.

hacker-paa-datamaskin-200x161

DATA-sikkerhet

Nå florerer det falske epostmeldinger i inn-boksen din, og som ikke nødvendigvis fanges av virus- og spamfiltre.
Ingen tjenesteytere ber “akkurat deg” åpne et vedlegg eller en exe-fil eller en Zip-fil.
Og nå den siste måneden: Intet firma sender faktura som zip-fil.
Dersom du går på limpinnen, kan alle filene på harddisken din bli låst eller slettet. Og dersom du ser at det skjer noe rart på datamaskinen etter at du har åpnet eller trykket på et epostvedlegg: Slå av maskinen med en gang (trekk ut pluggen) og ring etter hjelp…

Det var det for denne gangen. Og husk: Ta HELFO på alvor.


 

Slik starter 2017; Kollegiale møter, misbruk av journalopplysninger, debatt om tannlegedekning mm. 

besok oss pa fb31.januar 2017

2016-kaare-beste-bilde-75x87-lrKjære Kollega: Brå start og mange utfordringer. Selv har vi brukt mye tid på å “pusse” tannhjulet både utvendig og innvendig; målet er at du skal kunne finne frem til informasjoner og kunnskap som hjelper deg i din daglige praksis. Det er én av grunnene til at vi ikke har sendt deg Nyhetsbrev før nå. Vi takker varmt for alle god-ord etter publiseringen av Focus i desember 2016: Mest kommentarer fikk Moms-artikkelen om Gerd Kristiansen og Netto Dental. Tor Skjetne sin artikkel om MK-kroner ble verdsatt, og det samme – litt overraskende – var oppmerksomheten rundt de 3 tanntekniske laboratoriene som fortalte litt om sine arbeidsrutiner. Og på Vestlandsmøtet var det flere som kom bort og takket for omtale av jubileumsboken til Bergen tannlegeforening. BILDEBEHANDLINGSPROGRAM: Vi fikk noen forespørsler fra kolleger om hva man skulle velge når man ville skifte program, skaffe seg en OPG av et annet merke enn den røntgenscanneren (sensorscanner) man hadde fra før, eller hva man skulle gjøre dersom man slår seg sammen med en anneneller flere klinikker (!) Vi har begynt, så bruk lenken i begynnelsen av dette avsnittet. Eller ring om det haster.

toothchain2 med tannhjul120x120

Det bringer oss rett inn i at det er en økende “Kjede”-aktivitet: Tannklinikker som slår seg sammen for å danne en klinikk-kjede, initert av tannleger av og til, men nå ofte drevet av investorer og økonomer. Så kjære kollega, ikke glem at det finnes noen som er lurere enn deg både fra Handelsskole og NTNU, men som oftest ikke tenker på deg i det hele tatt. Det var tryggere den gang kolleger startet og satte seg selv på toppen. NÅ ser jeg det er en “exit” for mange klinikkeiere som lokker: Vær forsiktig, langsom og forsiktig slik at du ikke mister den lille restverdi du har. Focus skal følge med, publisere stoff og påvirke så godt vi  kan. Kom med innspill!

Men nå får vi i tillegg et forsikringsselskap og kolleger som vil splitte oss ved å “Sertifisere” klinikker. Du ser MÅNEDENS VIKTIGSTE NYHET i venstre marg! (Klikk bildet). IKKE glem at Facebooksiden “Oss tannleger imellom” har en mengde kommentarer du må få med deg. Meld deg inn ! OBS at du må ha en venn i gruppen. I tvil, kontakt kaare@focusmeida.no.

2017 MOTEKALENDERBILDE120x63

Det ble mye denne gangen, men la meg til slutt minne om Tannhjulets Facebookside der du finner bilder fra Vestlandmøtet og fra Tannlegespesialistenes Fellesseminar. Enda flere bilder ligger i “skyen”, høyoppløselig, og du kan laste ned hvis du finner noen fine bilder. Bildelinken finner du i venstre marg, under Colosseums ønske om spesialister. Du finner mange flere nyheter på tannhjulets førsteside, slik som den sørgelige nyheten om at vi ikke lenger er Colgates “bestevenn”. Det kommer vi over ved å delta på ett av de mange møter/kurs du finner på “Møtekalenderen” (Husk at du kan importere arrangementet du ønsker inn i din Gmail-kalender, og du kan endre visning av møtene til måned eller liste) Du hører fra meg om ikke så lenge, og ha en fortreffelig helg! Vennlig hilsen fra tannlege MNTF Kaare Mathiesen kaare@focusmedia.no / 45450090

Passord er feil

Mistet ditt passord?

Passord er feil

Mistet passordet ditt?

Skriv inn e-postadressen din.
Du vil motta en link for å generere et nytt passord.

E-post er feil

Tilbake til Logg inn